ar pateicību pilnu glāzi nepieliesi bet. ēēēēnivej mēģināšu atbildēt... 1) Kas šajā žanrā bija tāds, kas ieinteresēja jūs par to uzzināt kaut ko vairāk un sākt skatīties šīs multfilmas? Sāksim ar paša jautājuma pēdējo vārdu multfilmas - multfilmas tev ir pr roz ponujiem un ļaunumu caur puķītēm, Japāņu animācija jeb anime necik tuvu nestāv multfilmai vien tas, kā pašā anime netiek cenzētas tādas lietas kā izvarošana, sex vai vardarbiska rīcība, kas rietumu kultūrā multfilmās ir nepieņemami un uzskatāmi tas, ka runājoši āmuri vai tādas multenītes kā "Pētniece Dora" vai kā viņu tur sauc, spēj attīstīt bērna intelektu - drīzāk to gremdē un kad bērns saskaras ar patieso pasauli viņš sāk pinkšķēt par to kapēc tā ir cietsirdīga, jo multenēs tk viss skaists bija. Bet ja nu runāt par pašu jautājumu tad pirmo reiz anime iepazinu 2002 gadā, kad pa LNT gāja, tolaik man visa animācija bija multenītes, skatījos Ghost Ship (1969, ja nemaldos), protams tad no anime zināju tādus kā Pokemnus, Digamonus un citus monus. Protams izmantojot datoru vakarus skolā ko mums rīkoja skolotāja, netā lūrēju anime bildīties irkš oho.lv, bet patiesa intrese nebija. Tad 2008 gadā man BEIDZOT IR SAVS DATORS! Tad arī sāku nopietnāk intresēties. Sākās ar to ka ložņaju turenots un meklēju Ghost Ship, ieraugot kategoriju anime, sāku intresēties kas tas ir par animācijas žanru. Protams pamatus uzzināju iekš wikipēdas. Protams nebija tāda aizrautība vēl jo projām. Un tad es pieazinu YouTube varno pasaulu kur pirmo reiz uzdūros arī tādam brīnumam kā amv jeb precīzāk amv no Hellsing ovām... sāku meklēt turenots šoi Hellsing un tā aizgāja... praktiski sāku lūrēt gaļas anime - Hellsing, devi may cry, resident evil un šitādus visādus. Bet kas ieiintresēja - var sacīt nebija to puķīšu viss bija reālajās krāsās praktiski, patika tas stils un lielā izvēle. Pēc asiņainajiem un adventure aizgāja hentai.. bet kuru katru nelūru... tikai tos labākos tas būtu iespējams tā īsumā... 2) Cik daudz laika un līdzekļu veltāt šai interesei? (Cik stundas nedēļā skatāties? Cik naudas iztērējat, lai iegādātos kādas ar anime saistītas preces?) Pacik skola un reizums darbs īpaši neskatos... bet nu nedēļā kādu 1-2 ovas nolūru vai vairāk, viss atkarīgs no tā cik ir gara konkrētā sērija vai ova... darbā reiēm palūru... tā mošk 2h var saakasīt ar asti lielāku. Naudu - labāk tērēju labākiem mēŗķiem, negrasos tērēt visādām hujņ**, vismaz Latvijā ir tikai hujņ** tāpat kā pati valsts. Varu atdzī nopirku figūriņu vienam dzimšanas dienā pa 5 eirikiem, bet tā netērēju un kaut ko tādu. 3) Kā šīs multfilmas ir ietekmējušas jūsu ikdienu, dzīvi? (Piemēram, iesauku pārņemšana vai izdomāšana, ģērbšanās stila maiņa?) Nu neesmu no tiem, kuru spētu ietekmēt kautkāda animācija... enivej uztverot asiņais gabalus protams mana bērna vārgā psihe traumējās un esmu kļuvis tā teikt sarkastisks, ne glūži sarkastisks... var sacīt tā, no mlas esmu kluss, patīk vērot bet ja iet par kaut ko nopietnu mans raksturs liek sevi manīt, šis forums tor ir pieredzējis, manus kašķus, par to var''ešu pastāstīt vēlāk kapēc es tā reizēm daru... bet vispārībvā ja godīgi, diez vai mani ir ietekmējis, vienkaŗši esmu pielāgojies d''l pkārtējās sabiedrības, esi klints un nejūtīgs - savādāk vet kaput... tā jau anime nav neko mainījis daudz... vienīgais tā teikt piepildīja to vietiņu, kas bieži stāvēja tukša... P.S. Un man ieteikums - ja tu taisi ZPD tieši par anime sāk no imperatora laikiem, kad bija jau tā teikt "mangas" un tad ejot caur kariem revolūcijām, kas kā mainījies, caur jaunajiem laikiem līz mūsdinām. Bet gan jau pats/-i zini! No manas puses viss.
|